Samen met mijn kudde paarden helpen wij jou om het beste uit jezelf te halen. Het mooiste wat je kan worden is jezelf! Ik weet dat alles al in jouw zit, we hoeven het alleen maar naar boven te halen. Dit doen we samen in de paardenbak. Ik bied activiteiten/opdrachten aan die aansluiten bij je coachvraag. Deze voer jij samen met het paard uit. Allerlei thema’s uit het dagelijks leven kunnen aan bod komen. Je hoeft geen ervaring met de paarden te hebben. Samen gaan we aan de slag om patronen, emoties en beperkende gedachten los te laten, zodat jij weer volop in het leven kunt gaan staan en vol eigenheid, energie en zelfvertrouwen jouw leven leeft.

Merrelin Verschoor

Ik ben de oprichter van PAARDENKERN.

Een jaar of  7 gelden was ik mezelf ‘kwijt’.

 

Ik wist niet meer wie ik was, wat ik wilde en waar ik moest beginnen.

Heb altijd gedacht dat ik gelukkig was, dat ik een balans  had gevonden in deze drukke maatschappij, en dat ik enig idee had hoe IK in elkaar zat. Maar dit was niet helemaal in het geval, was een HEEL BELANGRIJK hoofdstuk vergeten:  Voelen, ik dacht vooral na over wie ik was, waar ik gelukkig van zou worden, maar voelde hier meestal niets bij. VOELEN waarom zou ik voelen?  Ik was hierdoor niet bewust van wat er werkelijk in mijn om ging. Leefde vooral in de overlevingsmodus en in mijn hoofd. Ik vergat aandacht te geven  aan de rest van mijn lichaam en vooral aan mijn hart.

 

Sjongejonge, dat was toch wat.. Ik was 21 jaar oud  en was plotseling thuis komen te zitten met een burn-out en een depressie. Ik wist niet wat mijn over kwam.Ik voelde me zo’n mislukking. Had het gevoel dat ik had gefaald, dat ik niet goed genoeg ben.

 

Immers ging ik altijd maar door, in de eerste versnelling. Geen rustmomenten, in mijn hoofd was het altijd ontzettend druk. IK had het vooral druk met de verwachtingen van mijn omgeving, maar vergat daardoor wel mijzelf.

Daar stond ik dan met mijn goed gedrag, als 20 jarige vrouw. Met zo weinig zelfkennis, want daar kwam het wel op neer. Vanuit hier ik mijn ontdekkingstocht gaan ontstaan.

 

Het contact met mijn verzorgpaard (Nadya)in combinatie met therapie hebben mij geholpen weer terug te komen bij mezelf.  In contact met Nadya kreeg ik inzichten in mijn gedrag en de gevolgen van dit gedrag. Door het ervaren en te experimenteren met dit gedrag kwam ik tot mijn eigen oplossing. Langzaam kwam ik weer bij mijn eigen geluk en kracht (mijn KERN), door de inzichten kreeg ik meer energie en ging ik lekkerder in mijn vel zitten en straalde weer.

Na mijn  innerlijke ontdekkingstocht heb ik ervaren hoe krachtig, bijzonder ondersteuning met paarden is en hoe fijn het is om met jezelf in de buitenlucht, actief, praktisch bezig te zijn bij een coach die niet oordeelt. Dat je door in het contact met het paard zoveel te weten komt over je jezelf, dat je snel en praktisch je eigen antwoord vind. Daarom was het voor mij een logische stap om te specialiseren tot Equine Assisted Coach en dat heb ik gedaan bij de Keulseweg. En doe ik wat ik het liefste doe!  In de buitenlucht werken met paarden en mensen.

Altijd blij om mij te zien, heerlijk vond ik het bij der. De wind in mijn haren, de gras lucht, de oprechte interesse, het contact, de zachte neus en der warme vacht!
=

Wist je dat..

Merrelin altijd een vroege vogel is, uitslapen kan ze namelijk niet.
=
Merrelin houdt van de paardenparfum.
=
Merrelin vindt het heerlijk om te wandelen met een van de paarden. Geniet van het geluid van de hoeven op de weg en het samen genieten van de natuur.
=
Merrelin lust geen chocolade, ja leest het goed een vrouw die chocolade echt vies vindt!
=
Merrelin was al op jonge leeftijd (4jaar) besmet met het paardenvirus en nog steeds.  Tussen de paarden ben ik het liefst te vinden.
=
Merrelin wordt heel erg blij van het poetsen, tuttelen van de paarden. Heerlijk zo’n paardeneus die contact met je maakt en dat je dan helemaal onder de haren zit’ Straal dan van oor tot oor.
=
Merrelin houdt heel erg van thee, en dan vooral groen thee. Heb thuis een aardige verzameling staan.
=

Mijn Missie

Ik wil jou laten voelen, ervaren en zien dat alles al in jou zit, jouw kern de plek voor jouw geluk een kracht. Dat jij als enige regie hebt over jezelf, jouw totale doen en laten. Als jij dit echt voelt en weet kan je alle kanten op. Het is een hele ontdekkingstocht met verantwoordelijkheid en confrontatie, maar als je het eenmaal bent aan gegaan geeft het je zoveel rust, energie en ruimte. Je staat steviger in je schoenen. Vrijheid en tijd om te genieten van je leven en leid ook een relaxter leven. Jij weet waar je heen wil en welke acties hiervoor nodig zijn.

In de huidige maatschappij raken mensen steeds verder verwijderd van zichzelf en wie ze werkelijk zijn. Wij leven in een drukke en snelle maatschappij met hoge verwachtingen, waarin veel van je wordt gevraagd. Ongemerkt stellen we hoge eisen aan ons zelf, waardoor de teleurstelling het vaak wint. We rollen van de ene activiteit in de andere. Vaak denken we dat we maar continue door moeten gaan en klaar moeten staan voor iedereen. Wat we echter vaak vergreten is dat wij hierover zelf de regie hebben. Het is fijn om jezelf door en door te kennen en weten (controle) welke acties jij hierin kan nemen.

PAARDENKERN brengt bewustwording en ondersteund mensen om in contact te komen met hun ware KERN. Werkelijk contact kan pas ontstaan in een omgeving waarin mens en paard zich thuis voelen en zichzelf kunnen zijn.  PAARDENKERN creëert en faciliteert een plek waar deze ontmoeting plaats kan vinden. Een plek waar authenticiteit, openheid en gelijkwaardigheid, ruimte centraal staan. En waar je echt jezelf mag en kan zijn!

Het mooiste wat je kan worden is jezelf en dat gun ik jou.

Collega’s

Het is mij een genoegen om mijn viervoetige collega’s hieronder aan je voor te stellen.

De kudde van PAARDENKERN bestaat uit 3 leden, Kvika, Solon & Lara.Tijdens alle activiteiten bij PAARDENKERN ga ik er van uit dat jij mijn collega’s net zo behandeld als jij behandeld wilt worden.

Het welzijn van mijn collega’s staat op nummer EEN bij PAARDENKERN.

Mijn geweldige, eerlijke, leuke collega’s staan in een vaste kudde, staan 24 uur buiten met voldoende schuilmogelijkheden en onbeperkt ruwvoer.Voorafgaand aan de coachsessie zal de nodige voorzorg en daarna nazorg aan het paard besteed worden.

 Ik (Merrelin Verschoor Equine Assisted Coach) draag zorg voor de gezondheid, en stem altijd de activiteiten fysieke en psychische belasting af op mijn collega (het paard).

Solon

Solon hij is de ruin (mannetje) in onze kudde. Hij heeft vroeger wedstrijden gereden en is bij ons gekomen (april 2018) om te kunnen genieten van ze wel verdiende prepensioen. Solon is 20 jaar oud en hij is blind aan een oog (rechts) hiervan heeft hij geen last.

Hij doet gewoon mee tijdens de coachingsessies of stilte wandeling.

Lara

Lara is 17 jaar en bont van kleur (bruin en wit). Lara werkt graag voor je of met je samen.  Ze is lief, geduldig, eerlijk .Lara kan niet fulltime op het gras staan, want dan wordt zij ziek!

 

KOlSKÖR

Kolskör is de jongste van het stel. Ze is 12 jaar oud. Ze heeft wat meer der eigen ruimte nodig.  Ze is super gevoelig, lief, eerlijk, geduldig en staat als laagste in de rang van de kudde.

Wall of fame

 

KVIKA

+ 23 November 2018

Vandaag hebben afscheid genomen van lieve, wijze,knappe,knuffelige Kvika! Je bent vrij van de pijn, zo vrij alles een vogel. Met je manen in de wind ren je denk ik samen met Pretta over de weilanden..

Bedankt voor alle mooie momenten samen: Dat jij mij liet inzien en ervaren dat het oké is om wat gevoeligere te zijn.. Dat het belangrijk is om te luisteren naar mijn onderbuik gevoel en daarop te koersen. Maar ook voor alle samenwerk momenten tijdens de coachsessies + stilte wandelingen

PRETTA

+ 3 Augustus 2017

Pretta was de dochter van Kvika.

Dag lieve Pretta, zo puur met je leuke karakter.

Met al je looks, de diva in onze coachkudde. Jij hebt mij geleerd te vertrouwen op het coachproces.

Hoe jij jezelf was bij mij energiek, ondeugend soms stout… Maar als collega (coachpaard) lied jij mij zien dat ik alleen maar hoefde vertrouwen op jouw, en de rest ging vanzelf!

De paardenhemel is een mooie ster rijker!  Geen pijn meer in je voetjes, geen ongemakken in je lijf.  Maar de wind in je manen en neus vooruit!

Locatie midden in de polder en toch dichtbij

Nabij Alkmaar, Heerhugowaard, Ursem, tussen de weilanden en prachtige polders van Stompetoren vind je  privé gelegen natuurlijke coachloactie van PAARDENKERN.
Deze leefomgeving is leefgebied van heel veel koeien en kudde van 3 paarden.

De kudde loopt vrij rond het terrein en leven onder zo natuurlijk mogelijke omstandigheden, 24 uur buiten met inloopstal, veel bewegingsruimte en onbeperkt ruwvoer.
Het contact met de paarden is op die manier ongedwongen, spontaan en kan ‘gewoon’ ontstaan.