Over mij

Ik ben Merrelin Verschoor

Heb altijd gedacht dat ik gelukkig was, dat ik een balans had gevonden in deze drukke

maatschappij en dat ik enig idee had hoe Merrelin in elkaar zat. Maar dit was niet helemaal het geval.

Ik was een heel belangrijk hoofdstuk vergeten:

het voelen, ik dacht vooral na over wie ik was, waar ik gelukkig van worden, maar voelde hier meestal niets bij.

Voelen, waarom zou ik voelen? Ik was hierdoor juist niet bewust van wat er werkelijk in mij om ging en leefde vooral in mijn hoofd.

Ik vergat aandacht te geven aan de rest van mijn lichaam en vooral mijn hart.

Met al mijn gedachtes hield ik controle over mijn leven, of dit probeerde ik in elk geval.


(2013) Toen ik 23 jaar oud was en plotseling,

thuis kwam te zitten met een burn-out en een depressie wist ik niet wat mij over kwam. 
Ik voelde me zo'n mislukking. Had het gevoel dat ik had gefaald, dat ik niet goed genoeg ben.

Immers ging ik altijd maar door, in de eerste versnelling! 

Geen rustmomenten, in mijn hoofd was het altijd onzettend druk. Ik had het vooral druk met de verwachtingen van mijn omgeving, maar vergat daardoor wel mijzelf. Uiteindelijk ervaarde ook dat ik geen controle had over gedachtens en mijn lichaam.

De activiteiten in mijn dagelijkse leven bleken niet zo van zelfsprekend te zijn zoals ik ze wel altijd beleefde. Ik stond hier nooit echt bij stil.

Ik heb verschillende (therapieën) wegen bewandeld in mijn herstel.
Het contact met mijn verzorgpaard (Nadya) in combinatie met therapie hebben mij geholpen weer terug te komen bij mezelf.

In het contact met Nadya kreeg ik inzichten in mijn gedrag en de gevolgen
van dit gedrag. Door het ervaren en te experimeteren met dit gedrag kwam ik tot mijn eigen oplossing.
Langzaam kwam ik weer bij mijn eigen geluk (mijn KERN), door de inzichten kreeg ik meer energie en ging ik lekkerder in mijn vel zitten en straalde ik weer. 

Na mijn innerlijke ontdekkingstocht is het mijn passie geworden, om mensen te begeleiden in hun

ontdekkingstocht in samenwerking met mijn collega het paard.

Voelen, Ontdekken, Ervaren en Leren over jezelf met het paard als -co coach.


Ik begeleid jouw in je innderlijk ondekkingstocht, ik ga je niet vertellen wat je moet doen, ga je ook niet de weg wijzen of leren wat ik doe, maar ben er wel voor jou , zodat je kan zien dat je er niet alleen bent. Samen gaan we onderzoeken wat voor jou werkt en hoe jij dit kan vertalen naar jouw leven.
Ik gun het jou ook, fitter, energieker, lekkerder in je vel te zitten maar vooral jezelf te zijn.

Het mooiste wat je kan worden is jezelfDe dag dat ik het besluit nam mijn leven anders in te gaan richten is life changing geweest, kan het niet anders noemen. Ik had ook niet het gevoel dat er nog een andere optie was. Immers was alles te veel, daar zat ik doelloos voor mij uit te staren of lag in bed verstopt onder mijn dekbed. Helaas werd het daardoor ook niet rustiger in mijn hoofd. Luisteren naar mijn lichaam signalen vond ik raar , ik ging ze helemaal uitdenken waardoor dus ik weer heel veel in mijn hoofd zat (cirkel was weer rond). Ik wilde minder in mijn hoofd zitten, maar ik wist niet waar ik moest beginnen.

Ik was in behandeling en kreeg goede ondersteuning. In die tijd ging nog vaker naar Nadya (verzorgpaard).     Vaak was ik er een of twee keer per dag te vinden. Heerlijk vond ik het de wind in mijn haren, de omgevingsrust en het contact met Nadya. Onze band werd in een korte periode een groot deel van mijn dagelijks leven. Als ik bij Nadya was, aren mijn hoofdpijn, vervelende gedachten weg en voelde ik me daardoor zo vrij. Ik kon oprecht genieten van haar gezelligheid, warmte en contact. Nadya hielp mij om weer echt te voelen, te ervaren dat ik echt beter voor mezelf moest gaan zorgen. De ontdekkingstocht die ik samen met Nadya heb bewandeld, vol zelfontwikkeling, zette mij aan het denken. Ik zou deze geweldige ervaringsgerichte methode ook zo graag willen delen met andere , die door omstandigheden en geblokkeerde emoties hun innerlijke geluk/kracht zoek zijn en dus ook zichzelf!


Vanaf het moment dat ik besloot van mijn droom mijn werk te kunnen maken, vielen alle puzzelstukken op zijn plaats.

Dankij mijn eigen ervaringen uit het verleden kan ik zeggen dat ik ervaringsdeskundige ben, en in combinatie met de scholing tot Equine Assisted Coaching maakt dat mij een professionele coach.

Enthousiast, creatief, mindfull, doorzetter, eerlijk en oprecht persoon is wie ik ben. Inspireren, motiveren, jezelf te mogen zijn is wat ik doe samen met mijn geweldige viervoetige collega's


Ik heet Merrelin Verschoor en ik ben jouw Equine Assisted Coach.

Hoop jou graag eens te ontmoeten bij Paardenkern.