Waarom de paarden zo belangrijk zijn in jouw proces op weg naar jezelf…

Paarden zijn van nature prooi en kudde dieren. Om te overleven in de natuur moeten zij gevoelens en intenties van andere dieren kunnen lezen en daarop reageren. Door het leven in een kudde is een paard gericht op leiderschap, samenwerking en balans in de groep. Deze eigenschappen gebruiken we bij coaching met paarden. Paarden leven in het hier en nu, zij hebben geen oordeel of mening, en reageren op non-verbale signalen. Paarden merken of gedrag overeenstemt met wat iemand echt vindt en wil. Ze kijken door houding en woorden heen en screenen het gevoel van jou.  Het samenzijn met de paarden biedt je een snelle bewustwording. Paarden geven direct feedback en zonder oordeel op je (onbewuste) gedrag. Zonder er een goed of fout aan te verbinden, laten ze zien wat zij voelen bij jouw gedrag en jouw houding.  Door samen met het paard een of meerdere activiteiten uit te voeren leer je eigen patronen te herkennen en krijg je de ruimte om experimenteren met andere gedrag.  Door het te ervaren, te doen en te experimenteren samen met het paard kom je tot jouw eigen oplossing. Door deze bewustwording krijg jij de ruimte om keuzes te maken en deze vertalen naar jouw dagelijks leven.

Als coach is mijn rol het gedrag van het paard te lezen en patronen waar te nemen. Tijdens het reflectiemoment ga ik met jou in gesprek over wat zich in het contact met het paard afspeelt. Hierdoor worden de besproken thema’s en onderwerpen visueel en komt het bewustwording en veranderingsproces bij jou veel sneller op gang. Alles wat je tijdens de coaching leert kan je direct toepassen in de praktijk.

EEN GEBEURTENIS KUN JE NIET VERANDEREN MAAR JE KUNT WEL VERANDEREN HOE JIJ ERMEE OMGAAT!

Met beide benen op de grond

Equine Assisted Coaching vindt plaats op de grond naast het paard, nooit op het paard.

Je hebt geen ervaring of affiniteit met paarden nodig. Ook mensen met angst voor paarden kunnen aan deze coachsessie deelnemen.Geef het wel even van te voren aan.

De activiteiten met de paarden vinden buiten plaats. Kleding en kleding passend bij de weersomstandigheden zijn dus aan te raden. Het dragen van dichte schoenen zijn verplicht.

De duur van een individuele sessie is ongeveer ander halfuur, inclusief voor en na bespreking. Voor je eerste sessie ontvang je alle informatie die je nodig hebt per e-mail.

Kennis maken

Wellicht zit je vol vragen en wil je eerst even kennismaken met de paarden, de plek en mijzelf. De kennismaking is geheel vrijblijvend. In dit half uur leg ik je uit wat PAARDENKERN te bieden heeft en heb je ervaren door activiteit met de paarden of PAARDENKERN de juiste keuze is voor jou.

Einddoel

Voordat je op ontdekkings-tocht gaat is het belangrijk om duidelijk in beeld te hebben wat je precies wilt bereiken.  Dat wordt in dit gesprek duidelijk.

Samen bespreken we de wensen, stellen we doelen om het gewenste resultaat te behalen.

Bij het bepalen bij einddoel stel je één of meerdere doelen vast en bepalen wij samen het tijdspad dat jij voor je ontdekkingstocht ervoor uit wilt trekken

De weg

Wanneer je weet waar je naartoe wilt werken, gaan hierop de coaching activiteiten op aanpassen.

We gaan vooral DOEN en ERVAREN en niet het ‘PRATEN OVER”.

PAARDENKERN ondersteund jouw op de weg binnen het  besproken tijdspad dat je eerder hebt vastgelegd.

U

Terugblik

De laatste stap van het traject is de terugblik.

We gaan activiteit doen waarin je terugblik welke stappen jij hebt doorlopen in dit traject.Wat  jij hebt geleerd, welke stappen jij hebt ondernomen en overwonnen. Maar ook hoe jij je toekomst ziet, en welke stappen /acties hiervoor nog te ondernemen hebt.

Waarom

;

Ik denk in mogelijkheden i.p.v in beperkingen

;

Je hebt niet te maken met lange wachttijden. Ik streef ernaar om binnen 2 weken het eerste gesprek in te plannen.

;

Paarden geven je direct inzicht, waardoor je snel tot de kern komt

;

Je richt je op de oorzaken ipv van op de symptomen, waardoor kans op herhaling veel kleiner is

;

De sessies vinden buiten in de natuur plaats.

;

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat bij mensen die met paarden in aanraking komen, het cortisol (stresshormoon) gehalte enorm daalt.

;

De trajecten zijn kort en opmaat, wat maakt dat het uiterst betaalbaar is in vergelijking met reguliere therapie.

Paarden:

;

Ze nemen je zoals jij bent.

;

Sensitief zijn, prikken door alle (on)bewuste maskers heen.

;

Ze leven in het hier en nu.

;

Ze je een gevoel van geborgenheid geven.

;

Ze reageren direct, waardoor jij kan experimenteren met ander gedrag en ervaren hoe dat voelt.

;

En het is ook nog eens leuk!

Professionaliteit

Ik ben aangesloten bij het Kwaliteitsregister voor de Equine Assisted Coach.  KREAC hanteert een beroepscode afgestemd op het coachen met behulp van paarden. Je bent hierdoor verzekerd van een coach die gecertificeerd is, professioneel werkt en zich regelmatig bijschoolt.  Ik ondersteun (jong) volwassen, individueel of in een groepsverband met behulp van paarden.

Ook is het mogelijk om ondersteuning te krijgen als je al een lopende therapie of begeleiding hebt lopen.  In dit laatste geval wordt er nauw samengewerkt met jouw therapeut/ondersteuner en bepaal jij zelf welke informatie er wordt uitgewisseld.

Vragen over coaching met behulp van paarden

Ik wil graag eerst kennismaken, kan dat?

Ja, dat kan. Ik bied elke maand 4 mensen de mogelijkheid om gratis kennis te komen maken met de paarden en met mij. Uiteraard beantwoord ik al je vragen en leg ik je uit hoe coaching met behulp van paarden werk.
In dit half uurtje; mag je een korte opdracht uitvoeren met de paarden, ervaar jij of wij passen bij jou.

Hoe is de locatie te bereiken?

Je bent welkom met de auto of fiets. Parkeren kan voor de deur. Ook met de bus kun je de locatie bereiken. Kijk op https://www.9292.nl/.

Ik ben bang voor paarden, wat nu?

Je bent niet de enige! Er komen veel mensen bij ons die eigenlijk bang zijn voor paarden.
Wat maakt het dat je bang bent? Wist je dat je deze angst ook ergens anders ervaart in je dagelijks leven?
Het beste is als je nog steeds twijfelt, gewoon een afspraak te maken voor een gratis kennismaking ! Dan kan je komen ervaren.
P.s mijn collega’s de paarden Kvika, Solon & Lara zijn niet zo’n groot 1.43 stokhoogte dus je kan over hun schouder kijken.

Hoe werkt de betaling?

Je krijgt één factuur voor het gehele bedrag of je krijgt per sessie een factuur. Dit overleggen we samen. Je kunt het bedrag dan overmaken. De coachsessies met de paarden worden niet vergoed door de verzekering.

Als ik afmeld, moet ik dan betalen?

Als je jouw sessie geboekt heb, reserveer ik tijd en een plek voor je. Je kunt 48 uur van te voren kosteloos afzeggen. En anders breng ik de sessie in rekening.

Wat als blijkt dat dit toch niet bij me past?

Als het blijkt dat dit toch niet bij je past. Of meer ondersteuning nodig hebt dan bespreken we dit samen.
Onderzoeken we wel de mogelijkheden zijn voor jou. Ik heb een netwerk van andere coaches en therapeuten met ieder hun eigen expertise. Uiteraard kun je dan gewoon stoppen of het combineren met iets erbij?

Ik heb al zoveel geprobeerd...

Dat hoor ik vaker. Ik geloof dat iedere stap: workshop, ieder boek, ieder behandeling, ieder goed gesprek bijdraagt aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Het werken met paarden is HEEL praktisch. Daarnaast werken we in de buitenlucht en kan je niet anders voordoen zoals jij bent. Paarden hebben dat gelijk door. Paarden leven in het hier en nu en reageren direct. Veilige omgeving om te oefenen en experimenteren met nieuw gedrag. We gaan samen aan de slag, veel doen, ervaren en voelen en weinig praten over..
Kom het vooral ervaren wat het voor jouw kan betekenen. VRAAG EEN GRATIS KENNISMAKING AAN.