PRAKTISCHE INFORMATIE

Hoe is de locatie te bereiken?
Je bent welkom met de auto of fiets. Parkeren kan voor de deur. Ook met de bus kun je de locatie bereiken. Kijk op https://www.9292.nl/.
Ik ben afhankelijk van openbaar vervoer, kan ik bij jou praktijk komen?
Het dichtstbijzijnde treinstation is Station Alkmaar. Vanaf daar is het mogelijk de bus te pakken naar Stompetoren.Bushalte dorp moet je hebben. Daarna is het 5 minuutjes lopen naar mijn coachlocatie.

 

Hoe zit het met beroepsgeheim?
Hulp zoeken is een grote stap. Ik weet als geen ander hoe spannend zoiets is. Ik zou je vertrouwen dan ook nooit beschamen. Daarnaast heb ik vanuit mijn werk verplicht beroepsgeheim.

Je kan mij dus alles in vertrouwen vertellen.

Mag ik iemand meenemen?
Je mag altijd iemand meenemen. Doe vooral wat voor jou goed voelt! Misschien wil je je ouders meenemen, of een vriend of vriendin, je partner of misschien een andere hulpverlener.

Laat je me vooraf even weten met hoeveel personen je komt?

Wordt paardencoaching vergoed door mijn verzekeraar?
Helaas is dit (nog) niet het geval. Is de hulpvraag werkgerelateerd, dan kun je je werkgever benaderen voor bekostiging van de sessie(s) bij Paardenkern
Hoe werkt de betaling?
Bedragen zijn incl 21% BTW, tenzij anders vermeldt.

Facturatie gaat digitaal, voorafgaand aan de coaching. Je ontvangt een factuur per mail. Je kunt het bedrag overmaken.

Pinnen is niet mogelijk in de praktijk.

Bij overschrijding van de betalingstermijn zal een nieuwe afspraak niet van start gaan tot openstaande facturen voldaan zijn, mits anders overeengekomen.

Afzeggen van de afspraak kan kosteloos tot 24 uur voor aanvang, anders wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

Een traject bedrag kan altijd in één, twee of drie termijnen betaald worden. Is dit ook lastig voor je? Ik kijk graag samen met jou naar een passende oplossing.

PAARDENKERN – COACHING MET BEHULP VAN PAARDEN

Waar komt de naam Paardenkern vandaan?
Samen met het paard op ontdekkingstocht kom je bij je kern. De plek waar jouw kracht en geluk ligt.

“Paard” de collega’s waar ik met alle liefde en plezier mee samen werk

“Kern” de plek waar jouw kracht en gelukt ligt, en de antwoorden van jouw coachvraag. Alles zit al in jou, we hoeven dit alleen nog maar naar boven te halen.

Ik wil graag eerst kennismaken, kan dat?
Ja, dat kan. Ik bied elke maand de mogelijkheid om gratis kennis te komen maken met de paarden en met mij. Uiteraard beantwoord ik al je vragen en leg ik je uit hoe coaching met behulp van paarden werk.
In dit half uurtje; mag je een korte opdracht uitvoeren met de paarden, ervaar jij of wij passen bij jou.
Heb ik ervaring of affiniteit met paarden nodig deel te nemen?
Nee, je hebt geen ervaring of affiniteit met paarden nodig om te kunnen nemen aan de coaching.  Merrelin (paardencoach en eigenaar van Paardenkern) vertelt je alles in het intake gesprek over haar werkwijze en veiligheidsregels die gelden tijdens de activiteiten bij Paardenkern.

 

Wat als ik bang ben voor paarden?
Ook als je bang bent voor paarden, kun je mee doen. De manier waarop je bijvoorbeeld omgaat met je angst voor het paard, kan je inzicht geven in de manier waarop je omgaat met eventuele andere angsten. Je kunt bij ons in een veilige en respectvolle omgeving oefenen in het omgaan met angst.
Met beide benen op de grond
Equine Assisted Coaching (paardencoaching) vindt plaats op de grond naast het paard, nooit op het paard.
Moet ik speciale kleding aan?
We werken in de buitenlucht en de coachsessies gaan ook door als het regend.  Dus trek kleding aan die comfortabel zit en past bij de temperatuur.

Dichte stevige schoenen of laarzen zijn verplicht te dragen bij de activiteiten bij Paardenkern.

 

Hoeveel sessies zijn er gemiddeld nodig?
Tijdens de intake zal duidelijk worden hoeveel sessies nodig zijn. Dit is afhankelijk van de coachvraag en gaat in overleg met jou als klant. Gemiddeld genomen ligt dit tussen de 4 en 6 sessies.
Hoe lang duurt een sessie?
Er wordt maximaal 1,5 uur besteed aan één sessie.
Waar vindt de paardencoaching plaats?
We maken gebruik van een mooie locatie net buiten Alkmaar namelijk Stompetoren. Tussen de weilanden, koeien, waar ik deze te gekke locatie mag gebruiken + mijn collega’s de paarden.
Ik heb al zoveel geprobeerd...
Dat hoor ik vaker. Ik geloof dat iedere stap: workshop, ieder boek, ieder behandeling, ieder goed gesprek bijdraagt aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Het werken met paarden is HEEL praktisch. Daarnaast werken we in de buitenlucht en kan je niet anders voordoen zoals jij bent. Paarden hebben dat gelijk door. Paarden leven in het hier en nu en reageren direct. Veilige omgeving om te oefenen en experimenteren met nieuw gedrag. We gaan samen aan de slag, veel doen, ervaren en voelen en weinig praten over..
Kom het vooral ervaren wat het voor jouw kan betekenen. VRAAG EEN GRATIS KENNISMAKING AAN.
Wat als blijkt dat dit toch niet bij me past?
Als het blijkt dat dit toch niet bij je past. Of meer ondersteuning nodig hebt dan bespreken we dit samen.
Onderzoeken we wel de mogelijkheden zijn voor jou. Ik heb een netwerk van andere coaches en therapeuten met ieder hun eigen expertise. Uiteraard kun je dan gewoon stoppen of het combineren met iets erbij?

Mocht je verder nog vragen hebben, neem gerust contact op met Paardenkern