EEN POETSPAUZE…

Kom jij onze poetsen en ontspannen?

Wist je dat poetsen niet alleen goed is voor het paard maar ook goed is voor jou? Door het fysieke contact met het paard wordt het hormoon Oxytocine aangemaakt. Dit hormoon  zorgt ervoor dat je gevoel van samenhordigheid wordt vergroot en je stresshormoon (cortisol) verlaagd. Het het dan ook met recht”FEEL-GOOD” hormoon.

In het bijzijn van de paarden mag en kan je ontspannen. Even de boel de boel laten en gewoon zijn wie je bent. 

Tijd voor jezelf moet je maken, het is niet iets wat je toevallig overkomt

Gun jij jezelf even een oplaadmoment? Een moment dat jij helemaal tot rust kan komen, telefoon uit en niks moeten. Niks anders dan jij!

Deze ochtend wil ik je inspireren om meer rust, ruimte en aandacht voor jezelf in je dagelijks leven te brengen. Vanuit je hoofd in je hart, van denken naar voelen. Meer verbinding tussen lichaam en geest.

Het drukke dagelijks leven vraagt vaak zoveel aandacht dat we onszelf wel eens vergeten. We houden alle ballen omhoog, zorgen voor onze kinderen/ familie, drukke baan en huishouden. We zijn met alles bezig, maar heel weinig met onszelf en het “HIER-EN-NU”. Hoe voel ik me en wat heb ik op dit moment nodig?

De paarden helpen je ont-haasten, zei hebben geen volle agenda, to-do lijstjes of maken zich druk over hun kleding. Ze leven in het HIER en NU.

De paarden zijn constant alert op signalen en observeren hun omgeving nauwkeurig. Ze nemen zowel bewust als onbewust gedrag waar. Zo reageren ze bijvoorbeeld op angst, enthousiasme, spanning of verdriet. Als jouw gedrag niet overeenkomt met wat je voelt en denkt zal een paard dit als verwarrend ervaren en hierop oordeelloos reageren. Waardoor je bewust wordt van je houding, je gedrag eventueel de gevolgen van dit gedrag.  Paarden nemen ook spanning /energie over of verdelen het waardoor jij je lekkerder, fitter/ frisser in je lichaam voelt. 

Ik sta even stil en dat is een hele vooruitgang…

IN DEZE 90 MINUTEN:

Moment voor jezelf in de natuur met paarden.

Uit je hoofd naar je gevoel.

Zijn we in het HIER en NU.

Heb jij ervaren wat contact met een paard voor jou kan betekenen.

Is er thee met wat lekkers.

Even niks moeten, maar ontspannen! Dit zorgt voor meer ruimte en rust in je lichaam en hoofd.

Vertel ik je meer over coachen met behulp van paarden en wat je daar aan kunt hebben.

‘Je hoeft even niks en mag er gewoon zijn’

Praktische informatie

 Een poetspauze vindt plaats op mijn coachlocatie in Stompetoren:

Noordervaart  88, 1841 HB Stompetoren

 Aanmelden is verplicht om deel te kunnen nemen.

 Jouw investering is € 17,50

€ 15 per moment bij afnamen, strippenkaart voor innerlijke reis van 5 momenten €75.

Je hoeft geen ervaring met paarden te hebben om deel te kunnen nemen.

Een poetspauze vindt deels buiten plaats. Belangrijk is dat je lekker zittende kleding draagt afgestemd op het weer, wat vies mag worden en dichte schoenen in verband met de veiligheid.

 LET OP:

  • Het aantal plaatsen is beperkt (4 deelnemers) VOL = VOL
  • Aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

*Wij behouden ons het recht voor EEN POETSPAUZE te verzetten / te cancelen ingeval van slechte weersomstandigheden en/of vanwege onvoorziene omstandigheden.

 

 

 

Welke datum kom je?

3 + 6 =