Wanneer heb je voor het laatst even de tijd genomen om rustig en bewust na te denken over je dag, je week, afgelopen maand of zelf afgelopen jaar?

Een moment voor zelfreflectie. Wat heb ik alle maal bereikt? Wat heb ik allemaal geleerd? Waar wordt ik blij van? Wat kost energie?  Waar ben ik dankbaar voor?

Stilstaan bij je hoogte en diepte punten geeft inzicht en helpt je gelukkiger te worden.

Nu we het einde van het jaar naderen wil ik graag terug blikken op 2018.

 

Vier je successen

Voordat we gaan de slag gaan met de goede voornemens voor 2019. Wil je vragen eerst even naar binnen te keren en terug te kijken wat je de afgelopen 12 maanden bereikt hebt. Je hebt waarschijnlijk veel meer succes ervaren dan je je zo in eerste in gedachten had.

Elk klein dingetje telt, want dat is toch weer een stap. Vier het compliment wat je kreeg van je collega omdat je werk goed had voorbereid.  Vier je sportieve prestaties, vier de stappen die je hebt gezet. Vier je vriendschappen, vier wat jij te vieren hebt. Misschien kan het helpen om terug te bladeren in je agenda en per maand een overwinning te noteren.

Wat heb je allemaal geleerd?

Neem even een moment om stil te staan bij de inzichten die je hebt gekregen het afgelopen jaar. Wat liep/loopt niet lekker? Welke situatie past niet bij je?  Misschien wil je van baan wisselen omdat je toe bent aan meer uitdaging? Of heb je geleerd dat je best wat liever mag zijn naar je jezelf. Dat je niet altijd maar door hoeft te gaan en alle ballen hoog moet houden.

Schrijf deze dingen niet op met frustratie dat je er niks aan hebt gehad. Maar beschrijf ze zonder emotie. Dankbaar bent voor deze inzichten en dat je meeneemt naar volgend jaar.

 

 

 

 

Wat heb ik geleerd?

 

 

Waar word ik blij van?

 

 

Als alles mogelijk zou zijn, hoe zoet jouw leven er dan uit zien?

 

Voornemens en doelen voor 2019

 

 

Hier droom ik van

 

Waar wordt jij blij van?

Heb jij ooit stilgestaan bij wat jouw gelukkig maakt? Het kan iets zijn dat altijd een glimlach op je gezicht tovert, zoals je favoriete liedje op de radio of de zon in je gezicht of je favoriete tijdschrift door de brievenbus valt. Misschien iets anders wat je afgelopen jaar hebt ontdekt zoals yogales of handlettering. Wat het ook mag zijn, neem even de tijd om na te denken over wat je de afgelopen 365 dagen blij maakte.

Wees lief voor je jezelf pak even iets lekkers te drinken erbij en ga ergens zitten waar je niet gestoord kan worden.

 

Voornemens en doelen voor 2019

Hoe wil jij je voelen?  Wat is hiervoor nodig om je zo te voelen?

Bij elke keuze die je maakt laat je dat gevoel mee tellen.  Stem elke keer af op hoe jij je wil voelen. Neem ik de fiets of de auto?  Ga ik Netflixen of naar de sportschool? Stuk taart of een appel?  Wat brengt jou dichter bij je gewenste gevoel en uiteindelijke doel!

 

Wees eerlijk

Probeer doelen en voornemens op te stellen op boven staande bevindingen.

Zorg ervoor dat je doelen of voornemens ook echt afgestemd zijn op jouw, op het leven dat jij wilt leven. Dat jij het voelt en gemotiveerd ben!  Maak je doelen smart, zodat ze ook haalbaar zijn. En vergeet vooral niet te genieten.

 

Je hoeft het niet alléén te doen, wij ondersteunen je graag

Kijk jij nu naar je voornemens van 2019, en denkt hoe ga ik deze uit laten komen? Ik heb de oplossing voor jou.

BOEK EEN INZICHTSESSIE

Ik bied je een inzichtsessie aan, waarin je inzicht krijgt in je patronen, waar die vandaag komen en hoe jij die patronen kan veranderen!
Zodat 2019 jouw jaar gaat worden!

 

Subscribe To Our Newsletter
Subscribe To Our NewsletterJoin our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

Dankjewel voor je aanmelding! Je ontvangt binnen een paar minuten een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Na aanmelding ontvang je de Ruitermeditatie in een nieuwe e-mail.

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

Dankjewel voor je inschrijving! Je ontvangt binnen een paar minuten een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Na aanmelding ontvang je de PAARDENKERN kudde nieuwsbrief